Smartivity Clickety Flix Retroscope STEM - Retroszkóp

 • 8,790Ft


Retroszkóp

Ma már szinte mindenki - kicsik és nagyok egyaránt - lépten-nyomon digitális kamerával, okos eszközzel készít fotót, videót, képes-hangos emléket magának, szeretteinek és ismerőseinek.

Vajon ismerik-e ennek a technológiának a hátterét, történelmi múltját? Letűnt korok számos kifejezése, szava, mint a laterna magica, dagerrotípia, kinetoszkóp és még temérdek más keveseknek mond ma már valamit.

A filmkészítés történelme egyik állomásán időzve, a retroszkóp korszakába pillanthatnak be az érdeklődő gyerekek és a kíváncsi örök gyerek lelkületüek egyaránt a Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád e tagjával.

A kamerák egyik őse ez a szerkezet, mely a mozgó képek illúzióját adja a nézőknek. A retroszkóp közel hozza a filmkészítés alapjait a gyerekekhez, megmutatva, hogy a semmiből hogyan hozhatnak létre egy filmvetítőt. A „Csináld magad” irány találkozása a természettudományos ismeretátadás lehetőségéve!

A Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád ismertetője alapján összeszerelt retroszkóp, az ifjú fotográfusok, operatőr palánták sőt a most még csak kíváncsiskodó és egyelőre ismeretlen, ám a majdani animációs filmkészítő ”óriások” elengedhetetlen kelléke. A műanyag alkatrészek biztonságos és kiváló minőségű műanyagból készültek. Mivel az összeszerelés is már maga egy élménye, szinte biztos, hogy, szívesen végeznek vele vetítéseket, tanulmányozzák általa a technika fejlődését. A két dia felhasználásával a színes és a fekete-fehér film kialakulásába is bepillanthatnak a kis készítők. A saját diák lehetőséget adnak a kreatív, animációs film készítésre is.

Tökéletes demonstrációs eszköz a tananyag kiegészítéséhez akár otthoni, akár intézményi keretek között.

Hogyan segíti a gyerekeket a Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád?

1.       Minden Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsaládot úgy terveztek, hogy azok ösztönözzék a gyerekeket, hogy újítók, alkotók, és a jövőt alakítók legyenek.

2.       A Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád tagjai bemutatják a gyerekeknek a Tudomány, Technológia, Mérnöki, Művészeti és Matematika (STEAM) gyakorlati alkalmazását, magával ragadó, játékokkal teli és testet-elmét lekötő manuális tevékenységeken keresztül.

3.       A Smartivity cégnél vallott küldetés, hogy „…a gyerekeket jártasabbá és magabiztosabbá tegyük abban, hogy a saját maguk által készített eszközöket, mint örömforrás kezeljék. Valamint ezek az eszközök büszkeséggel töltsék el őket és közvetítsék számukra a tapasztalatszerzés pozitív attitűdjét…”

4.       Színesítik, gazdagítják azon gyerekek világát, akik aránytalanul túl sok időt töltenek videó játékok, játékkonzolok használatával.

 

A retroszkóp készletet a következő, STEM-hez köthető fogalmakat ismerteti meg a gyerekekkel:

 • ·         filmkészítés
 • ·         látás folyamata
 • ·         fogaskerekek működése
 • ·         animáció
 • ·         mesemondás, történet kialakítás

Ezek az ismeretek alapot adnak a későbbi természettudományos ismeretek elsajátításához, fejlesztik az analitikus gondolkodásmódot és természetessé teszik az elmélet gyakorlati alkalmazását.

Tartalom:

 • ·         falemezek, minőségi fából
 • ·         gumiszalagok
 • ·         3 dia készlet
 • ·         munkafüzet
 • ·         leírás

99 db a készlet elemeinek száma.

Alkotási idő: kb. 150 perc

Játék idő: korlátlan

Tökéletes ajándék és oktatási eszköz 8 kortól


                                                                                                            Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó
 • Gyártók Smartivity
 • Cikkszám:SMRT1014
 • Elérhető:55
Smartivity Fidget Digit Multiplication Machine STEM - „Izgalmas számok” manuális szorzógép

Smartivity Fidget Digit Multiplication Machine STEM - „Izgalmas számok” manuális szorzógép

„Izgalmas számok” manuáis szorzógép Egyszer egy az egy, kétszer kettő az négy…stb! Egy örök kihívás újszerű megoldása. Ha elérkezett a pillanat, amikor tanulásban ez az anyag következik, segítse gyermekét a Smartivity STEM építő és oktatási e..

5,990Ft

Smartivity Eye Spy Periscope STEM - Periszkóp

Smartivity Eye Spy Periscope STEM - Periszkóp

Periszkóp A tengeralattjárók kapitányai hogy „néznek” körül a víz alól? Hogyan figyelik meg a víz felszínén zajló eseményeket? Vajon hogyan kémlelhetnénk ki a környezetünkben élő énekesmadarakat, kisállatokat, úgy hogy ne zavarjuk meg őket a ..

7,250Ft

Smartivity Fantastic Optics Kaleidoscope STEM - Kaleidoszkóp

Smartivity Fantastic Optics Kaleidoscope STEM - Kaleidoszkóp

Kaleidoszkóp Talán minden szülőnek volt 1-1 féltve őrzött kaleidoszkópja. Itt a lehetőség, egy közös élmény- és ismeretszerzésre! A Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád kaleidoszkópja a gyerekek éltébe egy kis vizuális csodát csen, ..

7,550Ft

Smartivity Microscope STEM - Mikroszkóp

Smartivity Microscope STEM - Mikroszkóp

Fedezd fel a szabad szemmel nem látható világot! Ebben segít a Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád mikroszkópja.A készlet a teljes 100x-os nagyítású mikroszkóp kialakításához szükséges összes elemet tartalmazza. A leírás gazdagon i..

9,350Ft